MARIKKI PENTTILÄ


JUURET RUOTSISSA - SVENSKA ANOR

Syksyllä 2008 jatkoin etsimistä, nyt Ruotsin puolelta. Kirjoitin Falköpingin museoon ja kerroin, että iso-isoisäni on syntynyt Falköpingissä kauppiaan poikana, olisiko tämmöisestä perheestä heillä mitään tietoa. Sain samana päivänä vastauksen, ettei heillä paljon tietoa ole, mutta lähettävät, mitä on. Seuraavana päivänä sain käsin kirjoitetun sukuselvityksen, ja valokuvia Knut Fagergrenin vanhemmista ja sisarista. Tämän jälkeen ei minua enää pidättänyt mikään, vaan kirjoittauduin Genline palvelimelle, mistä saa ostaa alkuperäisten kirkonkirjojen selailuaikaa. Kun Knutin isä sitten olikin syntyisin Jönköpingistä, jatkoin etsintöjä Jönköpingin sukututkimusseuran sivuilla olevista tiedoista. Vuoden etsintöjen tuloksen julkaisin 48-sivuisena albumina, jota painatin kuusi kappaletta, Iirolle ja itselleni, sekä yhden kappaleen Falköpingin museoon.

Lainasin kaukolainana Ragnar Lindstamin Huskvarna krönika, 1923 , jossa on mm. luettelot kaikista asetehtaan käsityöläisistä Hakarpin pitäjässä. Vuosien 1712-1764 luettelosta löytyy beredare nr 72 Nils Löneberg, tähän asti kauimmainen esi-isä. Beredare on se, joka viimeiseksi tarkistaa kiväärin piipun, ja jonka hyväksymisen jälkeen ammutaan ensimmäinen koelaukaus.

Jönköping on veljelleni tuttu kaupunki, sillä hän oli Tulitikku Oy:n pitkäaikainen johtaja, ja lisäsi tietoja tähän albumiinkin. Ingen produkt har gjort Sverige och Jönköping så känt i världen som Säkerhetständstickan, sanotaan kaupungin sivuilla.

Tällä hetkellä olen Jönköpingsbygdens Genealogiska Föreningin jäsen, joka julkaisussaan Rotposten vuosi sitten toivotti minut tervetulleeksi yhdistyksen ensimmäisenä suomalaisena jäsenenä.


MUITA JULKAISUJA


MARIKKI.PENTTILA @ UUSIKAUPUNKI.FI

MUITA JULKAISUJA